The Touch of the Master's Hand - Dodir Gospodnje ruke

Description

U svojoj je sredini Robert (stvarna ličnost ali smo mu dali drugo ime) uživao glas dobrog i poticajnog vjernika -- služio je kao primjer drugima. Naoko je bio dio skladne obitelji. Ali Robert je postajao svjestan toga da u srcu nosi ljutnju, gorčinu i bijes, što nisu odlike Božjeg čovjeka. Izvana je donekle to uspio prekrivati ali se iznutra osjećao sve neretnijim i bijednijim. Gorčina se i ljutnja prema supruzi i drugim ljudima pojačavala. A bilo mu je teško podnijeti i to što je, unatoč svemu, njegova supruga djelovala sretno. Podlegao je i nekim porocima. Zajednička prijateljica, koja je primijećivala što se događa, jednom je prilikom Robertu rekla: "Molit ću da ti Bog slomi srce." To ga je strašno naljutilo. "Kakva je to prijateljica", pomislio je, "koja će tako nešto moliti za mene!" Vremenom je i supruga počela očajavti nad takvim njegovim stanjem te ga je molila da zajedno negdje potraže pomoć. No, ponos mu to nije dopustio. Robert je nastavljao padati dublje u potištenost i očaj. Razdirala ga je pomisao da je dvoličan. Ljudi sa strane su gledali u njemu velikog vjernika a on i njegovi najbliži posrnulog čovjeka. To je išlo tako daleko da je počeo razmišljati o samoubojstvu. Rekao je to i supruzi. Jednog je kišnog dana vozio auto i gledao u koje će se drvo uz cestu zabiti. Plakao je i vikao u krajnjoj bespomoćnosti: "Zašto, Bože! Zašto! Moj je život užasan. Ja tako dalje više ne mogu!" Ali tada se -- prema onome što mi je prijatelj ispričao - dogodilo nešto neobjašnjivo. Negdje duboko u srcu, kao da je čuo jasni Božji glas, koji mu je rekao: "Konačno! Upravo sam na to čekao!" Robert se osjećao osupnuto. U trenu je shvatio da je Bog već dugo čekao na to priznanje čovjekove nemoći. Bilo je to kao da mu je Bog htio dati do znanja: "Dok ti ne shvatiš i priznaš svoju nemoć, ja ne mogu preuzeti tvoj život u svoje ruke." Robert je dao Bogu priliku i dobio je život. Tog kišnog dana, umjesto da se zabije u neko drvo, vratio se natrag supruzi i njihovoj djevojčici. Kako mu više nije bilo stalo do ponosa, prijatelji su priskočili u pomoć. Roberta i njegovu obitelj danas poznajem kao drage, radosne i Božjim duhom prožete ljude.
Mojem je prijatelju trebalo da dođe do kraja snaga, do potpune bespomoćnosti, do sloma srca, da pruži Bogu priliku. A tebe, dragocjena dušo, Spasitelj nas izgubljenih, poziva da mu pružiš priliku već sada -- tako da preostali dio života iskusiš njegovo vodstvo i čudesnu preobrazbu nutrine. Nemoj čekati da dođeš pred zid, već se Bogu u molitvi povjeri u onom stanju, u kojem jesi. Bilo da se boriš za ugled, čast i materijalno blagostanje, bilo da si stjeran u očaj, bepomoćnost i beznađe -- pruži Bogu priliku. Ne boj se. On samo želi dragovoljno primiti tebe i skrhane dijelove nutrine u svoje ruke. Kao u onoj pjesmi o staroj, izgrebanoj i slupanoj violini. Nitko je na dražbi nije htio kupiti, pa ni za novčić. Jer kome treba stara i neugledna stvar? Tako je bilo sve do trenutka dok neki starac, tamo negdje s dna dvorane, nije došao naprijed, uzeo violinu ruke, stresao prašinu s nje i počeo svirati. Ali taj je starac bio poznati violinist. Stara je violina u njegovim rukama davala predivnu melodiju, na divljenje svih nazočnih u dvorani. Nakon toga je vlasnik prodao violinu za veliko bogatstvo. Kad su ga pitali što je tako iznenada promijenilo vrijednost violine, odgovorio je kratko: dodir majstorske ruke.
Stoga pruži Bogu priliku i vidjet ćeš što može učiniti dodir majstorske ruke, one koja je probodena na križu za grijehe svijeta. Dopusti da ti nebeski Prijatelj iskaže dragocjenu ljubav i da dodir njegove majstorske ruke učini od tvog života majstorsko djelo. Pruži mu priliku. Nemaš što izgubiti. A dobiti možeš mnogo.

Oratorijum Ilija -...
(Media / Oratorijum Ilija - Mendelson)
Stavi na Gospoda svoj teret, On ce...
Give me Jesus (Daj mi...
(Media / Give me Jesus (Daj mi Hrista))
"... sve držim za štetu prema...
"Trojstvo" - lažna nauka...
(Media / "Trojstvo" - lažna nauka o Bogu)
U molitvi sami za sebe istražite ovu...

View all

Associations

Back to Top