Čitaonica

"Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog..." Otkrivenje 14,7
Veličina fonta: +

Sveto Pismo - Biblija

Sveto Pismo - Biblija

Biblija je najprodavanija i najčitanija knjiga svih vremena. Dosad je prevedena na preko 1700 svjetskih jezika. Biblija se razlikuje od drugih knjiga. Obično su knjige plod jednog autora. Medutim, Bibliju je pisalo najmanje 40 ljudi, u razdoblju od 1500 godina, u više različitih zemalja, na tri različita jezika.

Na ovom sajtu nalaze se dokazi da je Biblija autentična Božja Riječ.

To je jedinstvena poruka koju je Bog uputio ljudima. Poruke Biblije su sveobuhvatne: važe za sve ljude u sva vremena, jer se tiču vječnih istina. Punu istinu zapravo nije moguće razumjeti na bilo koji drugi način osim pomoću otkrivenja Riječi Božje. To znači da je ispravno teološko obrazovanje osnova za svaku drugu nadogradnju znanja. Biblija odgovara na sva bitna životna pitanja, i što je dublje proučavamo, to su nam vidici širi, uključujući i spoznaju svih drugih stvari na svijetu i izvan njega. Važnost poznavanja Boga i Njegove volje ne može se prenaglasiti, jer od toga zavisi ne samo kvalitet sadašnjeg života, već i budući – vječni život.

Zbog velike pažnje koja je posvećivana spisima prepoznatim kao bogonadahnutim, Sveto Pismo je sačuvano gotovo istovjetno originalnim rukopisima. Svi biblijski pisci tvrdili su da poruke koje prenose dolaze od Boga, kao Njegova nadahnuta riječ (vidi 2. Samuelova 23:2; 24:11, 12; 2. Carevima 20:4-6; 2. Dnevnika 24:20; 2. Timoteju 3:16; 2. Petrova 1:21; Jeremija 1:9; 26:1, 2;  Djela 1:16; 2. Mojsijeva 4:14-16; 4. Mojsijeva 22:35, 38; Jovan 12:49).

Sveto Pismo ne dokazuje postojanje Boga, već to uzima kao gotovu činjenicu. Međutim, savremene generacije nalaze se pod velikim pritiskom ateističke ideologije i indoktrinacije na svim poljima, te je stoga potreban drugačiji pristup ovoj problematici. U prvom koraku svaki čovjek na osnovu zdravog razuma, logike i nauke treba i može ustanoviti da postoji Stvoritelj, dok u drugom provjerava gdje Bog govori. Nesumnjivo će svaki iskreni tragalac za istinom doći do Riječi Božije, iako spoznaje njenih istina mogu da budu bolne prvenstveno zbog jasne osude grešnih sklonosti čovjekovog srca.

Biblija, dakle, nije odobreno ili autorizovano djelo, nego zbirka knjiga koja iza sebe ima Božji autoritet. Stoga se na osnovu nje mogu procjenjivati sva pitanja istine ili zablude.

Izvor: Religija.me

Ocenite ovaj post:
Da li nam se Bog otkrio?
Možemo li još uvek da verujemo Bibliji i da li je ...

Related Posts